Pentru cei carora drumul le va obosi picioarele peste masura pescuitul va fi mereu o resursa de bunadispozitie si un refugiu in contemplare. Păstrăvaria Albota din cadrul Pensiunii Perla Arpasel.
Alte modalitati de petrecere a timpului liber : Plimbări cu biciclete și ATV-uri; Excursii călare cu ghid; Observare animale sălbatice în Rezervaţia Arpăşel; Asistarea la ritualul de hrănire al păstrăvilor.

Traseele montane raman totusi cele mai spectaculoase experiente din zona oferind privelisti si satisfactia de a fi mai aproape de cer. Trasee montane de la Cabana Arpăşel


Muchia BUTEANU
Culmea nordică a muchiei Buteanu - serpentina lungă a Transfăgărăşanului (1355m alt.) Durata: 4,5 - 5 ore.

Râul ARPĂŞEL
Valea Arpăşel - Căldarea (1540m alt.) şi retur Durata: 9 ore; la urcare 4 - 5 ore; la coborâre 3,5 - 4 ore. Dificultate medie, avansat. Traseul parcurge întreaga zonă alpină a pârâului Arpăşel, urmînd firul principal al văii, când pe o parte, când pe cealaltă a apei. Este un traseu cu dificultate medie recomandat turiştilor cu experienţă.


Muchia BUTEANU
Pensiunea Perla Arpasel (590m alt.) – Culmea nordica a muchiei Buteanu – serpentina lunga a Transfagarasanului (1355m alt.) Durata: 4,5 -5 ore.


Muchia ALBOTA
Muchia Prislop - vf. Furca Albotei 1941m alt. Durata: 9 ore (4.5 ore la urcare şi 3.5 ore la coborâre); Diferenţa de nivel 1351 m, distanţa aproximativ 9 km.

 

Copyright © 2008 KYO INC | Toate drepturile rezervate.  Web design by Kyo