In Porumbacu de Sus sunt 5 strazi: Boierasului, Necunoscuta, Prundului, Suseni si Ungheni….
Dar intre ele,
O intreaga lume…
O lume in care timpul trece neobservat datorita peisajelor montane, o lume unde oamenii umbla fara a sti de griji… Aici se afla frumoasa pensiune La Bradul Inalt , a carei denumire se trage chiar de la vajnicul brad ce se inalta semet in curtea pensiunii.

Porumbacu de Sus este o localitate din Judetul Sibiu, in care timpul curge mai linistit, iar oamenii sunt mai pasnici. In germana denumirea localitatii a devenit Ober-Bornbach insemnand “Paraul Born din Sus”. Drumul. Drumul este prima placere a calatorului spre Porumbacu, iar variantele oferite sunt ambele la fel de pitoresti. Destinatia poate fi atinsa pe DN1 trecand prin cetatea Brasovului si urmand cursul drumului prin Carpatii Meridionali, spre Sibiu si apoi prin Fagaras (Bucuresti – Brasov – Sibiu) sau si mai frumos prin tinutul Olteniei urmand cursul Defileului Oltului salbatic si ancestral pe ruta (Bucuresti – Pitesti – Rm. Valcea – Talmaciu – Avrig – Porumbacu de Jos)

Lasam in urma orasul si zgomotul si ne inundam de lumina si liniste.... Patrundem in Porumbacu de Sus.
Curcubeul s-a nascut in jurul acestui loc oxigenat si ne spune povestea tinutului, povestea pastravilor zvelti din apa raului Porumbacu si a culorilor vii care se topesc pe retina calatorului.
Acest sat e definitia pacii: strazile, neumblate ziua, unesc case si oameni ascunsi sau ocupati cu meserii ancestrale, iar seara satul prinde viata, pe la 8 cand se intorc animalele de la pasune.
La intrarea in curti se aduna oamenii si incepe un ritual: se discuta simplu despre nimicurile zilei care tocmai a trecut, despre vecini si uneori despre cei care pasesc pentru prima oara pe pamantul satului - turistii. Aflat la poalele muntelui Negoiu, exact ca o cetate avanpost, satul pazeste intrarea in raiul muntelui. Fagarasul se arata falnic si mandru privirii... ca un zid ridicat de ingeri dorind sa tina raul si grijile departe de mintea calatorului.
 
Imprejurimile sunt o provocare pentru orice explorator, dar ofera satisfactii chiar si pentru cei mai lenesi...detalii

 

 

Copyright © 2008 KYO INC | Toate drepturile rezervate.  Web design by Kyo